Про здійснення мрії випускника Прикарпатського університету – переможця шоу «Голос країни»

«Моя акторська майстерність з Інституту мистецтв, я їм дуже сильно дякую – мені реально допомогла моя освіта!» – випускник Прикарпатського університету Сергій Лазановський – переможець телевізійного шоу «Голос країни» 2021 разом зі ще одним суперфіналістом Тьомою Паучеком розповіли сьогодні на пресконференції в Івано-Франківську про свою участь у шоу.

Талант і наполеглива праця – передумови будь-якого успіху, говорить Сергій. І звісно, педагоги, яким він завдячує своїми уміннями. Перш, ніж цілковито присвятити себе співу, Сергій Лазановський три роки був актором Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка, куди прийшов працювати після закінчення Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Саме там він навчався акторської майстерності та вмінню триматися на сцені, відвертості та щирості спілкування із глядачем.

«Звичайно, що акторство мені допомогло в цій сфері, бо ти можеш справлятися зі своїми емоціями. Інша справа, коли ти про це не знаєш, інша справа, коли тебе цього навчають. Я три роки працював у театрі, але зрозумів, що спів для мене важливіший: я співаю у в душІ, і в дУші, де тільки не стану. І акторство тут надто сильно допомагає. Бо є, наприклад, «четверта стіна», іноді ти можеш її включити – ти ніби співаєш на глядача, але ти абстрагуєшся в себе, і цього ніхто не помітить. Але стараюся завжди бути відвертим з глядачем, максимально щирим, передавати їм всі емоції. Якщо ти маєш навички акторські, ти зможеш чітко транслювати їх глядачеві, вони зможуть тебе відчути. Тобто, акторська майстерність з Інституту мистецтв – я їм дуже сильно дякую – мені реально допомогла ця освіта в цьому».

За словами учасників пресконференції, складно було в усьому, однак найбільша складність – виступати перед порожнім залом, коли не відчуваєш наживо віддачі слухачів та глядачів. Бо саме глядачі, каже Сергій Лазановський, роблять артиста артистом:

«Це було складно психологічно, коли ти виходиш на сцену в очікуванні результатів, ти, здається, худнеш на три кілограми, в тебе серце вилітає із грудей, але коли ти чуєш своє прізвище, ти розумієш, наскільки сильно тебе люди люблять, яка в тебе є підтримка, і ще раз хочеться їм сказати за це величезне дякую! Ви змотивували нас піти на цей проєкт і ви змотивували нас стати переможцями».

Сергій Лазановський вже намагався потрапити на попередній сезон шоу «Голос країни», каже його вчитель з вокалу Ірина Батюк, однак минулого разу йому це не вдалося. Однак після відмови Сергій Лазановський не розчарувався і продовжив наполегливо працювати. Результат – він фіналіст і переможець шоу «Голос країни» 2021.

Сергій Лазановський вже мало не вилетів із шоу. Однак повернули його якраз глядачі своїм голосуванням. Тому, каже переможець, голосування справді дуже важливе. Після передостаннього голосування Сергій Лазановський вийшов у двійку найкращих учасників.

«Мрії здійснюються!» – сказав він перед останнім виступом на «Голосі країни».