Доцентка Інна Червінська взяла участь у Всеканадській конференції українських освітян

Завідувачка  творчої навчально-наукової лабораторії «Гірська школа Українських Карпат», доцентка кафедри педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету нашого університету Інна Червінська взяла участь у Всеканадській конференції українських освітян «Українська освіта в Канаді: нові реалії».

Захід проходив у форматі онлайн. Його організатором виступила Національна Українська Освітня Рада КУК у співпраці з Cвітовою Координаційною Виховно-Освітньою Радою (Канада).

Цьогоріч онлайн-конференція об’єднала понад 250 учасників з 20-ти країн світу. Під час роботи форуму функціонувало  5 інформаційних локацій, на яких працювало 30 доповідачів, поєднаних однією метою, однією місією, однією мрією – робити українську освіту ще масштабнішою, ще прогресивнішою, ще неймовірнішою та ще цікавішою для наших учнів та студентів.

Саме Україна, її освіта, історія, культура і мистецтво згуртувала велике коло науковців, педагогів, менеджерів освіти, митців з української діаспори зі всього світу.

Доцентка нашого університету Інна Червінська у рамках програми конференції  під час роботи «Всеканадських освітніх онлайн майстер-класів» презентувала доповідь з елементами практичного воркшопу на тему: «Музейна педагогіка як  інструмент взаємодії закладів освіти і музеїв у сучасному соціокультурному просторі». У ході виступу науковиця розкрила особливості співпраці ЗЗСО і музеїв, продемонструвала форми співпраці та техніки зворотнього зв’язку між ними. Як зазначає Інна Червінська,  заходи такого рівня сприяють розвитку української освіти не тільки в Україні, а й у діаспорі, збагачуючи її учасників новим практичним досвідом, інноваційними ідеями, сприяють творчому розвитку та професійному зростанню. Незважаючи на різницю в часі, величезну кількість учасників, дуже насичений графік робота конференції  тривала  понад 8 годин. 

Підводячи підсумки роботи наукового форуму, організатори наголосили, що «прийнявши участь у цьогорічній конференції, Ви стали свідками творення нової історії української освіти не лише в Канаді, а і в цілому світі! То ж творимо якісну українську освіту разом!».