Доцентка університету Марія Ткачівська презентувала свою нову книгу

Доцентка університету, завідувачка кафедри іноземних мов і перекладу факультету історії, політології і міжнародних відносин, докторка філологічних наук, письменниця Марія Ткачівська днями презентувала свій новий історичний роман «Княгиня Острозька», який отримав відзнаку Міжнародного конкурсу «Коронація слова». Захід відбувся в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івана Франка. Модерувала презентацію, професорка університету, письменниця Ольга Деркачова.

Роман розповідає про найбагатшу княгиню 16-го століття Гальшку Острозьку – співзасновницю Острозької академії. На презентації авторка роману розповідала цікаві історії про інтриги в королівських та князівських родинах, таємниці магнатів, життя та кохання головної героїні, а також захопливі оповідки про минувшину . 

Марія Ткачівська під час презентації розповіла, що робота над текстом тривала чотири місяці, хоча від моменту виникнення ідеї книги – два роки. В основу насиченої та місткої сюжетної канви лягли книги та легенди, яких, на жаль, було недостатньо, тому авторка роману відвідала ті місця, де бувала Гальшка, а також консультувалася з істориками та краєзнавцями.

Роман «Княгиня Острозька» вийшов у світ влітку цього року у видавництві «Клуб сімейного дозвілля», добре зарекомендував себе серед поціновувачів красного письменства, і вже у вересні розійшовся його перший тираж. Подібні презентації відбулися також в Острозі, Рівному та Дубно – княжих містах Острозьких.