Проєкт наших викладачів – комп’ютерна гра «Шлях Василя Стефаника» – переможець регіонального конкурсу “Золотий фліпчарт”

29 жовтня в Центрі науки міста Тернопіль відбулося нагородження фіналістів та переможців ІІ конкурсу «Золотий фліпчарт». Організатор конкурсу – громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”. У межах регіонального конкурсу відзначили, зокрема, кращі проєкти 2021 року з шести областей заходу України – Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської.  

Інтелектуально-навчальна комп’ютерна гра «Шлях Василя Стефаника», авторами якої є викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, здобула переможне І місце в номінації «Проєкт року» за результатами онлайн-голосування та ІІ місце за оцінками експертної комісії конкурсу.

Пригадаємо, в квітні цього року викладачі Прикарпатського університету презентували свій авторський проєкт – інтелектуально-навчальну комп’ютерну гру «Шлях Василя Стефаника», яка призначена для учнів, учителів, студентів, викладачів, а також усіх, хто бажає перевірити і удосконалити свої знання з біографії та творчості письменника. Мапа гри, по якій рухаються гравці, відображає життєвий шлях Василя Стефаника від дня народження до останніх днів. Всі «зупинки» гри виконано художником у олівці з листівок того часу та потім оцифровано. Шлях відтворює сім знакових етапів біографії Василя Стефаника, до яких поставлено питання з 4 варіантами відповіді. Також питання, зокрема, стосуються зображень того часу, творів Стефаника і навіть його почерку. Головним персонажем гри є талісман Прикарпатського університету – карпатська рись. Вона і ставить кожному учаснику запитання. Всього у грі є 5 категорій, в кожній з яких лише одна з 4 відповідей правильна. Авторський колектив проекту: Галина Волощук, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту; Ольга Русакова, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту; Олександр Солецький, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури факультету філології ПНУ; Віктор Ровінський, кандидат технічних наук, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем факультету математики та інформатики ПНУ; Вадим Дудін – художник.  

Також,  в номінації “Активістка року” II конкурсу “Золотий фліпчарт” 2 місце за результатами онлайн-голосування посіла Галина Волощук, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського університету, очільниця «Молодої Просвіти» Коломийщини, учасниця громадської організації «Союз українок».