Вічна пам’ять

31 жовтня 2021 року на 82-му році життя відійшов у вічність директор Навчально-наукового інституту історії, етнології і археології Карпат Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, відомий дослідник Прикарпаття, етнограф, музеєзнавець, лауреат численних всеукраїнських та обласних премій у галузі освіти і культури,  заслужений працівник культури України

ПАНЬКІВ МИХАЙЛО ІЛЛІЧ

Ректорат, профспілковий комітет, колектив факультету історії, політології і міжнародних відносин, Навчально-наукового інституту історії, етнології і археології Карпат сумують з приводу смерті колеги та висловлюють співчуття рідним і близьким покійного.

 

Панахида відбудеться 1 листопада 2021 р. о 17:00 год. за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Ребета 3 (Будинок смутку).

Похорон відбудеться 2 листопада 2021 р. о 11:00 год. за адресою: с. Угорники, вул.Сечєнова (район «Паркова Алея». Каплиця Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в районі кладовища).

Довідково

Михайло Ілліч Паньків народився 9 вересня 1940 року у с.Вербівці Городенківського району Івано-Франківської області. У 1958 р. закінчив Снятинський культурно-освітній технікум, а в 1966 – історичний відділ Івано-Франківського педагогічного інституту. З січня 1969 року і донедавна працював в Івано-Франківському краєзнавчому музеї. З 1975 року за сумісництвом викладав у Педагогічному інституті ( нині – Прикарпатський національний університет ім.Василя Стефаника). З вересня 2006-го працював на посаді доцента, а з 2015 –  професора кафедри етнології і археології. З 2008 року був науковим співробітником відділу етнології Навчально-наукового інституту історії, етнології і археології Карпат Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а згодом і його директором. Автор понад 10 наукових монографій і посібників для студентів, близько 200 статей з етнографії, музеєзнавства та краєзнавства.

Студентам і викладачам Михайло Ілліч назавжди запам’ятається як фахівець своєї справи, добра і чуйна людина. Упродовж багатьох десятиліть наполегливої праці він зумів виховати не одне покоління молодих вчених, прищепити їм любов до рідного краю та його традицій, навчити основних методів польової роботи.