На конференції трудового колективу підвели підсумки роботи університету за 2021 рік

У переддень нового року в університеті традиційно підвели підсумки діяльності за рік що минає. З цього приводу відбулася онлайн-конференція трудового колективу та засідання Вченої ради. Загалом у віртуальній зустрічі взяло участь більше півтисячі учасників. 

Конференція розпочала роботу урочистим моментом нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив низці викладачів дипломи про присудження їм відповідних наукових ступенів та атестати про присвоєння вчених звань. Крім того, Подякою МОН України відзначений консультант Ради молодих учених при МОН України, кандидат економічних наук, доцент Володимир Стефінін.

Основним питання порядку денного онлайн-конференції було підведення підсумків діяльності університету за 2021 рік та окреслення планів на 2022-ий.

Ректор у своїй доповіді передусім звернув увагу на міжнародні рейтингові позиції Прикарпатського університету. За його словами саме за такими показниками університет починають оцінювати ті партнери, які хочуть співпрацювати з нашим закладом вищої освіти.

«Наш університет упродовж кількох років поспіль є лідером серед університетів Прикарпаття. Ми і надалі впевнено утримуємо високі рейтингові позиції серед закладів вищої освіти України. Університет має більше п’ятдесяти стипендій для кращих студентів від закордонних фондів – Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень (Республіка Польща), Фундації Лозинських (США) та вітчизняних фондів – Благодійний Фонду «Повір у себе», стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA. Також є низка міжнародних проєктів, які успішно реалізують науковці університету. Це, та ще багато інших ініціатив, проєктів, програм –  це все вирізняє наш університет з-поміж інших ЗВО», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

У своєму виступі ректор підкреслив високі рейтингові позиції Прикарпатського університету, зокрема, в міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2021 – 1 місце. Цей рейтинг включає журнали та наукові показники, розроблені на основі інформації, що міститься в базі даних Scopus.  Складовими рейтингу SCImago є наукові результати, інноваційна, соціальна та дослідницька діяльність. Також відзначив, що університет цьогоріч увійшов у ТОП-10 українських університетів у міжнародному рейтингу U-Multirank 2021, посівши 9-те місце з-поміж 79 ЗВО України. У критеріях: викладання і навчання; міжнародна орієнтація (міжнародні спільні видання) університет отримав оцінку А (дуже добре). Вже два роки поспіль Прикарпатський лідирує у рейтингу «Найкращі заклади освіти Івано-Франківська».

Ректор висловив вдячність колективу за роботу, успішне втілення наукових та освітніх проєктів й закликав плідно працювати в подальшому.  

Під час доповіді Ігор Євгенович також відзначив активну інформаційну політику , яку проводить університет через засоби масової інформації, плідну міжнародну діяльність та високі здобутки викладачів, науковців та студентів у 2021 році.

Ректор університету, професор Ігор Цепенда на завершення доповіді окреслив основні завдання на прийдешній 2022 рік.

«Важлива і домінуюча складова нашого університету –  якісне надання освітніх послуг. Ще один важливий момент – це формування інформаційного простору «викладач-студент». Добрими майданчиками для формування такого простору стануть Міжнародний центр зустрічей студентської молоді України і Польщі в Микуличині та Міжнародний науковий центр «Обсерваторія». Проєктна діяльність університету – не менш важливий аспект, який дозволить нам вийти на зовсім інший рівень наукової діяльності, розширити партнерську співпрацю як в Україні, так і за її межами. Напрацювання, які ми сьогодні маємо, дозволяють нам з впевненістю говорити, що Прикарпатський багато зробив на цьому шляху.  І звичайно – інформаційна політика, яка є однією із пріоритетних в університеті. Кожен з нас має жити життям університету і працювати для його розвитку», – окреслив основні завдання на 2022 рік ректор.      .

Насамкінець він привітав колектив з прийдешніми святами – Новим 2022 роком та Різдвом Христовим. Висловив вдячність усім за натхненну працю, підтримку й розуміння.

Учасники онлайн-конференції виступили з обговореннями звіту та одноголосно схвалили доповідь ректора за підсумками діяльності університету в 2021 році.

Під час онлайн-засідання присутні також розглянули низку важливих питань. Зокрема, затвердили зміни у складі Вченої ради університету, персональний  склад Комісії з питань етики та академічної доброчесності та схвалили зміни до Кодексу честі Прикарпатського національного університету.

Віртуальна зустріч завершилася новорічно-різдвяними віншуваннями від Центру студентського дозвілля університету.

У межах порядку денного низку питань діяльності університету було розглянуто також під час онлайн-засідання Вченої ради.

Детальніше зі звітом ректора можна ознайомитися за посиланням:  https://cutt.ly/sUnEWdd

  • Онлайн-конференція трудового колективу. Підсумки за 2021 рік.