Вічна пам’ять Герою!

Прийшла сумна звістка про смерть колишнього студента факультету історії, політології і міжнародних відносин, аспіранта Цюцяка Романа Богдановича, який загинув під час введення бойових дій поблизу м. Бахмут Донецької області.

Роман Цюцяк народився 20 лютого 1992 р. у селі Радча Тисменицького (нині Івано-Франківського) району. Здобував освіту у місцевій загальноосвітній школі. У 2009–2014 рр. навчався на спеціальності «Історія» факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Здобув дипломи бакалавра та магістра. У 2014–2018 рр. навчався в аспірантурі на кафедрі історії слов’ян. Активно працював над кандидатською дисертацією, присвяченій релігійній політиці російської імперії в Галичині у роки Першої світової війни. Влітку 2018 р. одружився із Русланою, на той час студенткою факультету математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У 2020 р. подружжя молодих педагогів народився син. Проживали у м. Івано-Франківськ. Роман працював вчителем історії, будівельником, в тому числі і в Польщі.

З повномасштабним російським вторгненням вступив до Збройних сил України. 8 травня 2023 р. загинув у боях біля м. Бахмут Донецької області. Роман назавжди залишиться в наших серцях таким як він був – доброзичливим, усміхненим, чесним, порядним, відповідальним, великим патріотом України.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі. Нехай душа загиблого захисника знайде вічний спокій… Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!