Професор Прикарпатського університету Володимир Лущак увійшов до світового рейтингу найкращих науковців

26 травня 2023 року провідна академічна платформа для дослідників «Research.com» випустила друге видання найкращих вчених-біологів та біохіміків. Раді повідомити, що доктор біологічних наук, професор кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Володимир Лущак посів 448 позицію в Канаді та 12 958 позицію у світі. Свого часу науковець був гостьовим професором кафедри біології Carlenon University (Visiting Professor, Biology Department, Carleton University, Ottawa, Canada). Співпраця з канадськими колегами продовжується і зараз. У співавторстві Володимира Лущака з науковцями Carlenon University опубліковано понад пів сотні наукових статей.

Рейтинг має на меті сприяти підвищенню відстеження діяльності дослідників в мережі Інтернет, а також висвітлити деякі з останніх відкриттів у сфері біології та біохімії.

Від імені усієї університетської спільноти висловлюємо щирі вітання Володимиру Лущаку. Високий рейтинг, безперечно, є визначним досягненням для дослідника, нашого університету та вітчизняної науки загалом. Бажаємо нових звершень і відкриттів у дослідницькій сфері!

Відзначимо, що дані рейтингу покликані допомогти студентам, підприємствам, державним установам та іншим зацікавленим сторонам легко знайти вчених, з якими вони можуть спілкуватися для власних проєктів та ініціатив. Завдяки консолідованому списку вчених із найвищим рейтингом дослідники можуть дізнатися більше про теми, над якими працюють інші вчені, налагодити співпрацю та зробити внесок у розвиток досліджень і наукових знань з біології та біохімії.

Довідково: щоб створити звіт за 2023 рік, команда дослідників запровадила сучасні дослідницькі та аналітичні інструменти, щоб переглянути профілі понад 18 200 учених із таких джерел, як OpenAlex і CrossRef, а також інших бібліометричних баз даних. Рейтинг Research.com базується на показнику D-індексу (H-індекс дисципліни), який включає лише статті та значення цитувань для досліджуваної дисципліни. До рейтингу входять лише провідні вчені з D-індексом не менше 40 для наукових публікацій у галузі біології та біохімії.

Джерело рейтингу: https://research.com/u/volodymyr-i-lushchak