В Академії вільної боротьби Прикарпаття за високі спортивні досягнення привітали кращих борців

Сьогодні в Академії вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина на базі Прикарпатського національного університету відзначили кращих борців Прикарпаття. Дійство відбувалося в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня за участі Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, ректора Прикарпатського національного університету Ігоря Цепенди, народних депутатів України Едуарда Прощука та Романа Мулика, а також багатьох почесних гостей.

Борці Академії вільної боротьби Прикарпаття цього року показали хороші результати та великі спортивні досягнення на чемпіонаті з вільної боротьби України, де здобули перше командне місце. За свої спортивні заслуги вони були нагороджені та відзначені призами.

Міністр Молоді та спорту України Вадим Гутцайт також подякував за величезну працю та мотивацію для молоді головному тренеру Академії – заслуженому тренеру України з вільної боротьби Івану Курилюку.

«Вітаю усіх спортсменів та присутніх тут! Радий бути на Прикарпатті! Ми зібралися, щоб обговорити розвиток олімпійського руху в Україні та загалом спорту в багатьох його напрямках. Дякую нашим бійцям та їх тренерам, адже кожен з вас зараз на своєму місці. Залишайтеся вірними, чесними та справедливими. Бажаю вам перемоги та багато досягнень, і щоб робили нашу країну сильнішою та успішною, яка сміливо сьогодні заявляє про свою величезну місію та прагнення свободи. Слава спортсменам! Слава ЗСУ! Слава Україні!», – зазначив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Велика вдячність нашим олімпійцям за їхні досягнення. Радіємо з того, що Вадим Маркович відвідав наше Прикарпаття і все те, що ви робите, це натхненний пласт. Завдяки вам, лідерам спорту, вдалося не тільки втримати спортивну динаміку, але й змусити увесь світ побачити справжнє обличчя агресора. Спорт – це не тільки дипломатія, це величезна рушійна сила, міцний фронт, який допомагає нам сьогодні перемогти», – підкреслив ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

Нагадаємо, Академія вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина була створена у 2020 році на базі Прикарпатського національного університету. Ініціатори створення Академії – народний депутат України, президент Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області Едуард Прощук та заслужений тренер України Іван Курилюк. В Академії боротьби обладнали новий сучасний тренувальний комплекс за міжнародними стандартами.