Студент-історик Андрій Бойда став призером всеукраїнського конкурсу

Студент IV курсу спеціальності «Середня освіта (Історія)» Факультету історії, політології і міжнародних відносин Андрій Бойда став призером II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія» та відзначений Дипломом IIІ ступеня.

Наш студент представив на конкурс наукову роботу «Науково-педагогічна спадщина Миколи Пирогова в контексті сучасних українських освітніх реформ». Науковий керівник – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії факультету історії, політології і міжнародних відносин Андрій Королько.

У своїй науковій роботі студент-історик Андрій Бойда висвітлив основні віхи життя і діяльності Миколи Пирогова (1810–1881) та провів кореляцію ідей вченого, впроваджуваних в ході реформ 1860–1870-х рр., з сучасними освітніми реформами в Україні. Родзинкою дослідження стало проведене соціологічне опитування серед трьох груп респондентів (понад 150 студентів, учнів, викладачів/вчителів вищих та середніх навчальних закладів м. Івано-Франківська), які є безпосередніми очевидцями і учасниками сучасних освітніх реформ.

Зазначимо, що II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія та археологія» проходив 14 квітня в Університеті Григорія Сковороди у м. Переяславі. Цьогоріч на конкурс від закладів вищої освіти України надійшло 100 студентських наукових робіт. З-поміж них члени галузевої конкурсної комісії відібрали 25 робіт, автори яких взяли участь у фінальному етапі – підсумковій веб-конференції.