Центр інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» пропонує для вчителів шкіл!

Прикарпатський національний університет підписав угоду про співпрацю із Городенківською гімназією імені Антона Крушельницького.

У рамках цієї угоди заклади планують співпрацювати у сфері навчальної, науково-дослідної, науково-методичної , інформаційної діяльності. Цим університет та Городенківська гімназія матимуть змогу реалізувати освітні програми, ефективніше використовувати науково-педагогічні кадри, навчально-лабораторні бази, соціальну інфраструктуру.

Так, наприклад, викладачі ґімназії та її учні вже сьогодні можуть скористатися з діяльності Центру інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem».

Цей Центр, заявив під час зустрічі ректор ПНУ Ігор Цепенда, є одним із найпотужніших в Україні центрів, який був сформований в рамках програми “Erasmus + КА2” і присвячений саме інноваціям і модернізації педагогічної освіти.

“Це величезний комплекс не тільки з точки зору технічних складових, але й за змістом. Тут опрацьовані програми, смарт-підручники, різноманітні тренінги. Зараз ми включились також і в систему підготовки і підвищення перекваліфікації вчителів. А сьогодні кількість вчителів, які потребують перекваліфікації, доволі суттєва і запит на таку підготовку є значним. На сьогодні потенціал університету є достатньо потужний. А найголовніше це стосується природничих наук, оскільки потрібна лабораторна база, а ми її маємо. Ми маємо смарт-підручники з хімії, які визнані одними з найкращих, наші методики розроблені з урахуванням аналізу найкращих методик Європейського Союзу,” – говорить ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Також, додав Ігор Цепенда, студенти Прикарпатського університету мають змогу, залишаючись в Україні, безкоштовно навчатися у кращих університетах Європи в рамках угод, укладених між ПНУ та європейськими закладами вищої освіти.

Вже під час зустрічі в рамках підписання угоди керівник Городенківської ґімназії Микола Олексин висловив зацікавлення інновацією, розробленою науковцями ПНУ: сучасною методикою перевірки знань учнів з української літератури у формі комп’ютерної гри на основі творів Василя Стефаника. Також представники ґімназії мали змогу особисто ознайомитися із технологіями та програмами, які пропонує Центр інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem».