Представники університету завершили міжнародне лінгвістичне стажування у Франції

Успішно завершилося тритижневе міжнародне лінгвістичне стажування доцента кафедри французької філології Мар’яни Ковбанюк та асистента кафедри французької філології Лесі Фенюк Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника в спеціалізованому центрі з прикладної лінгвістики (CLA Centre de linguistique appliquée https://cla.univ-fcomte.fr/) у м. Безансон (Франція).

Представники ПНУ брали участь у теоретично-практичному курсі лінгвістичної мобільності за підтримки Campus France в Україні (https://www.campusfrance.org/fr). У перший день прибуття стажери пройшли тестування з французької мови, яке містило письмову й усну частини, а також сприяло розподілу учасників у відповідні навчальні групи.

Окрім практичних занять, викладачі кафедри відвідали воркшопи соціолінгвістичного, літературного, мистецького та ін. спрямування, які, зокрема, мали на меті вдосконалити професійні навички на матеріалі різноманітних реєстрів французької мови. Учасниками стажування запропоновано насичену й різноформатну програму, яка охоплювала практичні заняття, ознайомлення з діяльністю центра, обмін методико-педагогічним досвідом, доступ до медіатеки, культурно-розважальні заходи, екскурсії містом та регіоном Франш-Конте, підприємствами, музеями, спілкування з носіями мовами, а також зі стажерами з інших країн – Туреччини, Японії, Іспанії, Португалії, Болгарії, Польщі та ін.

У межах інтерактивних позааудиторних занять стипендіатки прослухали історично-пізнавальні візитівки краю, дізналися про визначних діячів регіону, цікаві факти, пов’язані з відомими людьми та регіоном. У вихідні дні учасники мали змогу долучитися до екскурсій-подорожей у такі міста, як Діжон, Ліон, Страсбург, Лозанна (Швейцарія) та ін.

В результаті Мар’яна Ковбанюк та Леся Фенюк успішно завершили стажування та нагороджені сертифікатами. Набутий досвід сприяє удосконаленню професійних знань, практичних умінь і навичок.

Висловлюємо подяку Посольству Франції за високе виявлення інтересу та підтримку роботи, яку виконує Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, а також спеціалізованому центру з прикладної лінгвістики (CLA Centre de linguistique appliquée https://cla.univ-fcomte.fr/) міста Безансон (Франція) за високопрофесійне фахове лінгвістичне стажування; Французькому інституту в Україні / Institut français d’Ukraine і Campus France за бездоганну організацію логістики стажування.

Нагадаємо, що представники кафедри французької філології стали стипендіатами культурної програми Французького інституту в Україні (https://institutfrancais-ukraine.com/) за підтримки посольства Франції в Україні (https://ua.ambafrance.org/).